Vai tadžinā gatavo kus-kusu?
Kus kus ir tradicionālais Marokāņu ēdiens. Pēc būtības tie ir kviešu graudi, - principā baltmaize! Marokā tradicionāli to gatavo ar rokām un tas ir gana ilgs un smalks process. Tas ir tāpat kā latvieši cep maizi.
Latvijā nopērkamais kus kus vispār nav jāgatavo. To aplej ar verdošu ūdenu un tas ir gatavs pēc 5 minutēm. Var pievienot eļļ un nedaudz piparmētru. Lūk vienkāršs video:
kā gatavot kus - kusu
Tirgū vai kāda smalkākā veikalā būs nopērkams kus -kus ko gatavo ilgāk vārot, bet jebkurā gadijumā - kus kusu neliek tadžinā. Tam tadžinā nav ko darī!
Marokā kus kusu gatavo tvaikā, kas ir īpaša ierīce ko uzliek virs katla.
Gatavo kuskusu var iemaisīt tadžinas ēdienā, jo parasti ēdiens tadžinā izveido gardu mērci